Dermatografie

Littekens
Behandeling van Hypertrofische littekens met edula zalf

Inleiding

Onderzoeken laten zien dat als men direct circa 1 week na chirurgie en na verwijdering van de hechtingen de nog verse wond appliceerd met Edula® zalf van de firma Medicer® onder occlusie de wondgenezing sneller en beter verloopt, we zien ook dat het collageenweefsel na gemiddeld 3-6 maanden gebruik van deze Edula® zalf weer mooi in elkaar schuift. Bij gewone littekens en bij de gemiddelde mens geneest de wond vaak zonder veel problemen en is er bijna niets te zien van een storend litteken.

Om het herstel procces te bevorderen en om zeker te weten dat men geen lelijke en storende littekens overhoud zou men de beschadigde opperhuid moeten behandelen met Edula® zalf een wondzalf die 8% goudsbloem bevat. Het verminderd de pijn bij schaaf / brandwonden en voorkomt ontsteking van de wond waardoor het herstel van de epidermis wordt bevorderd.

Calendulae Officinalis - Aquarel 1793

Egypte

Al in 3000 voor Christus vertrouwde de legendarische Imhotep aan de Egyptische papyrusrollen toe hoe je wonden en littekens fraai kon laten genezen, langs de Nijl groeide in overvloed het goedsbloem plantje (calendulae officinalis).

Nijlvallei bij Luxor

papyri 1850 B.C.Edulazalf onderzoek

Na langdurige studies en vele duizenden patiënten (1990-2002) zien wij een litteken vermindering van meer dan 75% in de praktijk na o.a. chirurgie, van belang is dat elk litteken individueel bekeken moet worden, wel of niet onder occlusie, met of zonder gaas, het is een vak appart en vereist veel kennis van wondbehandelingen.

Siliconen pleisters, dure litteken creme's, steroid zalven en andere hokus-pokus ze werken geen van alle, helaas!!!

Het litteken hieronder is door de chirurg dicht op elkaar gehecht, om openscheuring van het litteken te voorkomen. Patient is kleurling met een grote kans op littekenvorming en hypo-pigmentatie (verkleuring).

6 dagen na chirurgie - litteken

6 weken Edula® zalf onder occlusie / Tegaderm®Resultaten Edulazalf

Wij laten U een voorbeeld zien van een linker- en rechteronderarm bij eenzelfde patiënt en een identieke operatie aan beide onderarmen. De rechteronderarm is bewust en met toestemming van de patiënt nergens mee behandeld. Met de linkeronderarm is een week na het verwijderen van de hechtingen direct begonnen met het aanbrengen van edula®zalf onder occlusie. De resultaten spreken voor zich.

Onbehandeld Litteken na 4 maanden postoperatief - rechter onderarm.

Litteken na 1 week postoperatief en na verwijdering van hechtingen, behandeld met edula®zalf 1xdaags onder occlusie met Tegaderm® na 3,5 maand linker onderarm

Litteken 1 jaar na datum, postoperatief, behandeld met edula®zalf 1xdaags onder occlusie met Tegaderm® .

Hersenoperatie frontaal via wenkbrauw links lateraal en daarna 4 mnd Edulazalf onder occlusie met een gaasje.

6 maanden Edulazalf geen littekens en normale haargroei wenkbrauw1 week na hersenopratie en het verwijderen van de krammen na 10 dagen uit haar schedel.

Edulazalf in dikke laag aanbrengen onder occlusie van een gaasje aanbrengen op litteken.

Na 2 en 3 mnd dagelijks Edulazalf op het litteken.

Na 5 en 7 maanden gebruik van Edulazalf,geen littekens te zien en een normale haargroei.